GROW OBSERVATORY (HORIZON2020)

GROW OBSERVATORY (HORIZON2020)

Τι είναι το Grow?

Το Παρατηρητήριο GROW απευθύνεται σε χιλιάδες καλλιεργητές, επιστήμονες και ανθρώπους παθιασμένους με το έδαφος και τη γη, σε όλη την Ευρώπη. Μαζί σκοπεύουμε:
– να δημιουργήσουμε μια πανευρωπαϊκή κοινότητα καλλιεργητών
– να ανακαλύψουμε τα μυστικά του εδάφους
– να χρησιμοποιήσουμε απλά εργαλεία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του
– να συνεισφέρουμε στην προστασία και την επιστημονική παρακολούθησή του.

 

Αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις την ποιότητα του εδάφους, να αναπτύξεις θρεπτικότερες καλλιέργειες, να μάθεις για βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές τότε το GROW απευθύνεται σε εσένα. Μπορείς να επισκεφτείς την σελίδα του GROW και να εγγραφείς στο Newsletter για να λαμβάνεις ενημερώσεις για όσα ακολουθούν.

Τελευταίες εξελίξεις

Μάιος 2017

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα το ERGS 2017 (European Rural Sustainability Gathering). Καλλιεργητές, αγρότες, εκπρόσωποι κοινοτήτων και τοπικών αναπτυξιακών υπηρεσιών από όλη την Ευρώπη αντάλλαξαν ιδέες και καλές πρακτικές σχετικές με την κοινωνική οικονομία, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τα δίκτυα και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες πολιτών που αναπτύσσονται στην Ευρωπαϊκή και την Ελληνική ύπαιθρο εν μέσω κρίσης. Οι συνεργάτες της Culture Polis, Παύλος Γεωργιάδης και Νίκος Βράντσης, και ο Oliver Moore της Cultivate έδωσαν το παρόν εκ μέρους του GROW OBSERVATORY στη συνάντηση που οργανώθηκε από το Forum Synergies, ένα διεθνές δίκτυο που χτίζει γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ πολιτών και οργανισμών που αναπτύσσουν βιώσιμες πρακτικές ανά την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Παύλος Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο χάσμα που χωρίζει τους ανθρώπους της πόλης και της υπαίθρου και πρότεινε την κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία και την διάχυση οικονομικών τεχνολογικών εργαλείων για την οικοδόμηση βιώσιμων αγροδιατροφικών κοινοτήτων, ως κάποιες λύσεις που μπορούν να δοθούν στις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Στην ίδια συνάντηση έγινε μια επίδειξη του σένσορα FLOWER POWER, ο οποίος θα επιτρέψει στους καλλιεργητές που θα λάβουν μέρος στο GROW OBSERVATORY να λάβουν δεδομένα για το έδαφός τους.  Στην διάρκεια και στη συνέχεια της συνάντησης η ομάδα συζήτησε με καινοτόμους καλλιεργητές, περισυνέλεξε ιστορίες και μαρτυρίες και χαρτογράφησε ανησυχίες και ιδέες. Όλα αυτά θα δημοσιευθούν το επόμενο διάστημα στο website και το blog του GROW OBSERVATORY.  Σε αυτό το άρθρο θα βρεις τις λεπτομέρειες της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα. Αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις την ποιότητα του εδάφους, να αναπτύξεις θρεπτικότερες καλλιέργειες, να μάθεις για βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές τότε το GROW, μπορείς να επισκεφτείς την σελίδα του GROW και να εγγραφείς στο Newsletter για να λαμβάνεις ενημερώσεις για όσα ακολουθούν.

Για περισσότερα:

Follow us on Twitter

Look for us on Facebook

Read us on Medium

This post is also available in: enEnglish