Με δύο λόγια

Η CulturePolis ιδρύθηκε στην Κέρκυρα, Ελλάδα το 2006 (5/6/2006 με τη μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (α.μ.κ.ε) με έγκριση από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας 509/5-6-2006 με την επωνυμία «Φόρουμ της Ευρώπης των Πολιτισμών : Παράρτημα Αδριατικής – Ιονίου» από μια ομάδα φίλων και συνεργατών που θέλησαν να μεταφέρουν στην Ελλάδα την ιδέα των διαφορετικών πολιτιστικών ταυτοτήτων και δημιουργίας της Ευρώπης μέσω των πολιτισμών.

NB: Με την τροποποίηση του καταστατικού της ΜΚΟ στις 12/09/2013 αναδιαρθρώθηκε η α.μ.κ.ε και αυτό απεικονίζεται και με αλλαγές στον ιστοχώρο μας culturepolis.org.

ΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ 2006-2016 {archiveculturepolis.org/index.php >> εδώ).

Τέλος όλο το προηγούμενο περιεχόμενο του ιστοχώρου από ίδρυσης (5.6.2006 ως eocf-ai.org και από το 2009 ως culturepolis.org  έως 31.12.2013 για λόγους ιστορικούς καθώς και διαφάνειας και δυνατότητας διαχειριστικών ελέγχων βρίσκεται καταχωρημένο εδώ.

Ο ιστοχώρος της οργάνωσης eocf-ai.org το 2007

Ο ιστοχώρος culturepolis.org στην τελευταία του έκδοση τέλος 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της οργάνωσης από της ίδρυσης της ως «Φόρουμ της Ευρώπης των Πολιτισμών: Παράρτημα Αδριατικής-Ιονίου» το 2006 μέχρι το 2013 βρίσκονται εδώ: Ιστορικό ίδρυσης ΜΚΟ 2006-2013. Ο παρών ιστοχώρος που αναδιαρθρώθηκε στις αρχές 2017 περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο από 2013 και εντεύθεν.

Εορτασμός των δεκάτων γενεθλίων της CulturePolis

Επετειακή ‘Εκδοση CulturePolis 2006-2016 διαθέσιμη εδώ .

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 17:30. στην Ιόνιο Ακαδημία στην Κέρκυρα, η επετειακή εκδήλωση της CulturePolis αφιερωμένη στον εορτασμό των 10των γενεθλίων της.

Στο βήμα ο ιδρυτής και πρόεδρος της CulturePolis κ. Βασίλειος Λαοπόδης παρουσιάζει τον απολογισμό των 10 χρόνων.

Στην εκδήλωση παρουσία φίλων και συνεργατών της οργάνωσης  καθώς και  των εκπροσώπων των εταίρων του έργου JOYNEET , που πραγματοποιούσε τις ίδιες ημέρες την τελική του συνάντηση στην Κέρκυρα, παρουσιάστηκε ο απολογισμός 10 ετών από τον ιδρυτή και στελέχη της CulturePolis  έδωσαν μια γεύση από τα σημαντικά ευρωπαϊκά έργα που υλοποιεί την περίοδο αυτή η CulturePolis. Συγχρόνως αναγνώσθηκαν/παρουσιάστηκαν μηνύματα μέσω βίντεο με χαιρετισμούς φίλων όπως ο. καθ. Νίκος Παπαδημητρίου αλλά και συνεργαζομένων διεθνών οργανώσεων και προγραμμάτων όπως ODYSSEA για παράκτιο  θαλάσσιο τουρισμό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το στρογγυλό τραπέζι όπου προσκεκλημένοι εκπρόσωποι της τοπικής  κοινωνίας της Κέρκυρας κατέθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους για συνεργασία.

Από τους προσκληθέντες φορείς παρευρέθησαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Βασίλης Καββαδίας εκπροσωπώντας τον κ. Δήμαρχο καθώς και ο κ. Γιάννης Τριανταφυλλούδης, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Για το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης δείτε εδώ

This post is also available in: enEnglish