Κοινωνία – Πολίτες – Νεολαία

Η CulturePolis συγκεντρώνει στο εργαστήριο αυτό όλες τις πρωτοβουλίες και ομάδες πολιτών αλλά και ομάδες επιστημόνων που ασχολούνται με τα θέματα Κοινωνικής και Πολιτικής Καινοτομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχοντες σε σχετικές δράσεις και προγράμματα..

Στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με δυο τέτοιες δραστήριες α.μ.κε. ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο Πλατφόρμα Πολιτικής Καινοτομίας {Political innovation Platform}, επικεφαλής εταίρος του οποίου ήταν η CulturePolis και εταίροι οι α.μ.κ.ε Place Identity & SciFy, τα αποτελέσματα του οποίου είναι πολύ σημαντικά γιατί δίνουν τη δυνατότητα πραγματικής αξιοποίησης από την κοινωνία των πολιτών – βλ. politicalinnovation.gr. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εταίρους του έργου , τους διακεκριμένους επιστήμονες-επαγγελματίες από όλην την Ευρώπη που μας βοήθησαν στην Επιτροπή Καθοδήγησης του έργου καθώς και τους εκατοντάδες συναδέλφους από διάφορες ΜΚΟ και άλλους φορείς και μεμονωμένου, τους επαγγελματίες εκπαιδευτές που διεύθυναν τα σημαντικά εργαστήρια και φυσικά τους πολίτες για την ενεργή συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του έργου. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τα  στελέχη του Ιδρύματος Μποδοσάκη και ιδιαίτερα τη Φαίη Κουτζούκου, που μέσα σε ένα πολύπλοκο διαχειριστικό πλαίσιο  καταφέραμε να έχουμε μια άψογη συνεργασία.

Η CulturePolis δεσμεύεται να αξιοποιήσει την εμπειρία αυτή σε διάφορους χώρους με έμφαση στη συμμετοχή όλων των διακυβευτών σε θέματα διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου.

Διαβάστε ειδικό δελτίο με τις σχετικές δραστηριότητες εδώ.

 

This post is also available in: enEnglish