Έρευνα 2017 για την «Πολιτιστική Στρατηγική Ελληνικών Πόλεων»

Έρευνα 2017 για  την «Πολιτιστική Στρατηγική Ελληνικών Πόλεων»

Η CulturePolis επαναλαμβάνει το 2017 την πανελλαδική έρευνα «Πολιτιστική στρατηγική των ελληνικών πόλεων / Δήμων» μέσω διαδικτύου. Αυτή αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης σημαντικής έρευνας , που πραγματοποίησε η Culturepolis τo 2016 σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τ.Α «Κλεισθένης» .

Η μεγάλη επιτυχία της πρώτης  έρευνας στην οποία απήντησαν συνολικά 62 Δήμοι – βλ. ΕΔΩ , μας οδήγησε να προχωρήσουμε στην επανάληψή της  εστιάζοντας αυτή τη φορά αποκλειστικά στην «Αυτο-αξιολόγηση της πολιτιστικής στρατηγικής και δράσεων» των δήμων» με βάση το πρότυπο  του Ο.Η.Ε «Ατζέντα 21 για τον πολιτισμό (Agenda 21 for culture)». 

Καλούνται όλoι οι ελληνικοί Δήμοι να συμμετάσχουν στη νέα έρευνα 2017 ώστε οι μεν Δήμοι που έλαβαν μέρος στην αντίστοιχη έρευνα του 2016 να συγκρίνουν την πορεία της πολιτιστικής τους πορείας, οι υπόλοιποι δε να καταγράψουν την πολιτιστική τους στρατηγική για πρώτη φορά και να αυτο-αξιολογηθούν ώστε από εδώ και πέραν να παρακολουθούν κι αυτοί την πορεία τους. Για την έναρξη της Έρευνας 2017 η Culturepolis θα στείλει μεμονωμένα σε κάθε Δήμο επιστολή με τη σύνοψη των προηγούμενων συνολικών αποτελεσμάτων  και σε περίπτωση παλαιότερης συμμετοχής  στην έρευνα του 2016 τα αποτελέσματά των απαντήσεών του.

Ελπίζουμε και ευελπιστούμε ότι οι Ελληνικοί Δήμοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας για μια αποτελεσματικότερη πολιτιστική στρατηγική.

Η Ομάδα Έρευνας της CulturePolis βρίσκεται στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Τηλ.: 6980824389/ Email: survey@culturepolis.org.

This post is also available in: enEnglish