Επιτυχής Πολιτιστική εκδήλωση CulturePolis στις 31 Ιουλίου ’17 στην Άνδρο

Επιτυχής Πολιτιστική εκδήλωση CulturePolis στις 31 Ιουλίου ’17 στην Άνδρο

Η πολιτιστική εκδήλωση,που διοργάνωσε η CulturePolis στην ‘Άνδρο με θέμα «Ο ρόλος του καλλιτέχνη στη σημερινή κοινωνία», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Άνδρο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Citizen Artist Incubator» (Εκκολαπτήριο Καλλιτεχνών – Πολιτών). Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές και το περιορισμένο αλλά ενήμερο τοπικό κοινό, που μας τίμησαν με τη παρουσία τους καθώς και την κυρία Λένα Πολίτου, Εντεταλμένη Σύμβουλο Δήμου Άνδρου, που χωρίς αυτήν δεν θα ήταν δυνατή η οργάνωση της εκδήλωσης στην Άνδρο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον κ. Κ. Σπανό από το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη του Υπ. Πολιτισμού, που όπως και στην Κέρκυρα μας τίμησε με την παρουσία του στην Άνδρο όπου ενημέρωσε κοινό και πολιτιστικούς φορείς για το πρόγραμμα και τη δυνατότητες αξιοποίησής τους από πολιτιστικούς συλλόγους και καλλιτέχνες.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την CulturePolis για τα τελικά αποτελέσματα του πρωτοποριακού αυτού έργου, που ολοκληρώνεται στις 31/08/2017 και  οποίου η  CulturePolis είναι επικεφαλής εταίρος καθώς και απο καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η εικαστικός  Γεωργία, που μας παρουσίασε το έργο της, μια προσπάθεια συλλογής ιστοριών από αφανής και όχι ήρωες της Τζιας. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στις ανερχόμενες καλλιτέχνιδες, που έλαβαν μέρος στις κατασκηνώσεις εκκόλαψης στην Αυστρία. Συγκεκριμένα την Χριστίνα Κυριαζίδη, που μέσω βίντεο παρουσίασε  την καινοτόμα ιδέα «Ιστορίες για Φαγητό» – Story for food  από την 1η κατασκήνωση στη Βιέννη και τη Λητώ Σκοπελίτη, που μοιράστηκε με το κοινό τις εμπειρίες της από τη συμμετοχή της στη 2η κατασκήνωση στο Linz από 22-28/07/2017. Η Λητώ μάλιστα παρουσίασε το κείμενο που δημιούργησαν οι καλλιτέχνες στο Linz την προηγούμενη εβδομάδα : «Πρόταση για ένα Μανιφέστο Καλλιτεχνών – Πολιτών«με τους προβληματισμούς τους ως καλλιτέχνες πολίτες καθώς και την επιθυμία τους  για  τη συνέχεια του προγράμματος και τη διάδοση του στο κοινό.

Η CulturePolis δεσμεύεται να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα του έργου και τις ιδέες / προτάσεις των Καλλιτεχνών – Πολιτών για νέες ευρωπαϊκές / διεθνείς πρωτοβουλίες και έργα. Καλεί δε όλους τους ενδιαφερομένους καλλιτέχνες και φορείς να καταθέσουν τις σκέψεις τους για μεγαλύτερη αλληλόδραση μεταξύ καλλιτεχνών και κοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Cai βλ. το ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο εδώ 

This post is also available in: enEnglish