Επιτυχής παρουσίαση του DIVERTIMENTO στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

Επιτυχής παρουσίαση του DIVERTIMENTO στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

Η CulturePolis στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ από 8-12 Μαρτίου 2017 στο Βερολίνο, παρουσίασε μαζί με τους εταίρους της με μεγάλη επιτυχία τα πρώτα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού έργου Divertimento. Η επίσημη παρουσίαση έλαβε χώρα στις 8/3/2017 στο Ιταλικό περίπτερο κατόπιν της ευγενικής φιλοξενίας της περιφέρειας Καμπανίας και εγκαινιάστηκε από τον Ιταλό Υπουργό Κληρονομιάς, πολιτισμού και τουρισμού. Στην εκδήλωση αυτή ο Aldo di Russo ως εκπρόσωπος της κοινοπραξίας παρουσίασε την τριλογία EUROTHENTICA, που περιλαμβάνει : «Πολιτιστικές διαδρομές – ibook/epub – παιχνίδια κληρονομιάς» και στοχεύει στην ανάδειξη 70 προορισμών με ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα και κληρονομιά μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών. βλ. σχετικό video 

Οι εκπρόσωποι όλων των εταίρων επισκέφθηκαν ως ομάδα όλα τα περίπτερα των χωρών που συμμετέχουν στο έργο και παρουσίασαν τις δυνατότητές του ενώ συνάντησαν διαφόρους επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων που ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για μελλοντική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων. Τέλος οι εταίροι πραγματοποίησαν την επίσημη συνάντηση εργασίας στις 9/3 και στη συνέχεια συναντήθηκαν όλοι μαζί με τον κοινοτικό υπεύθυνο του COSME Valentino Izzo, με τον οποίο αντήλλαξαν απόψεις για την ολοκλήρωση του έργου.
Η αντιπροσωπεία της CulturePolis που αποτελείτο από 6 συνεργάτες με επικεφαλής τον πρόεδρό της, πέραν των αξέχαστων εμπειριών, εξασφάλισε νέες συνεργασίες, κατέγραψε φιλόδοξες ιδέες και ανέπτυξε το δίκτυο συνεργατών.

This post is also available in: enEnglish