Ειδικές Θεματικές Εκδόσεις

Η  CulturePolis στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της δημοσιεύσει διάφορες μελέτες και αποτελέσματα ερευνών και άλλες ηλεκτρονικές εκδόσεις, για τις οποίες ενημερώνει όλα τα μέλη, συνεργάτες και φίλους της μέσω  του διανεμομένου δωρεάν ηλεκτρονικού διμηνιαίου Ενημερωτικού Δελτίου στα ελληνικά καθώς και την ηλεκτρονική τετραμηνιαία έκδοση στα αγγλικά : International Newsletter CulturePolis, EN.

Προκειμένου να επωφεληθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις μελέτες και εκδόσεις μας, το 2017 η CulturePolis ξεκινά τη δημιουργία μια υπηρεσίας Συνδρομητών Μελετών και Ειδικών Εκδόσεων της CulturePolis, στην οποία μπορούν να εγγραφούν τόσο οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς δημοσίου, επιμελητήρια όσο και μεμονωμένες επιχειρήσεις και ιδρύματα και πολιτιστικοί φορείς αλλά και μεμονωμένα άτομα, που ενδιαφέρονται να παραλαμβάνουν κατ’αποκλειστικότητα και προτεραιότητα τις μελέτες και εκδόσεις σε ετήσια βάση.

Λεπτομέρειες  για την εκστρατεία εγγραφής συνδρομητών Συνδρομητών Μελετών και Ειδικών Εκδόσεων της CulturePolis θα ανακοινωθούν σύντομα – για να είστε ενήμεροι των εξελίξεων εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο CulturePolis πατώντας εδώ.

Εκδόσεις που παρήχθησαν από Ερευνητικές πρωτοβουλίες

 • Εκδόσεις από τη δράση «Έρευνα Πολιτιστικής Στρατηγικής Ελληνικών Πόλεων» – 2016

(Ε) Αποτελέσματα Έρευνας Α’ φάση, Μάιος 2016

(Ε) Αποτελέσματα Έρευνας Β’-τελική φάση , Δεκέμβριος 2016

 • Έργο «Πλατφόρμα Πολιτικής Καινοτομίας» (2014 – 2015)

Ηλεκτρονική εργαλειοθήκη για διαβουλεύσεις πολιτών και φορέων, 2015, EL-EN

 • Έργο SUSTCULT/SEE (2011-2014)

—- (Ε) Μεθοδολογία «Βιώσιμης Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» – 2011, ΕΝ

Αναπτύχθηκε το 2011-12 και εφαρμόστηκε στην Κέρκυρα καθώς και σε όλες τις πόλεις των εταίρων όπως Βενετία, Οχρίδα, Μπεράτ, Νόβα Γκόριτζα και σε περιοχές των χωρών Ουγγαρία και Ρουμανία.

—- Διαδικτυακή έρευνα για το ΟΡΑΜΑ των κατοίκων της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας και Εκστρατεία «Υιοθέτησέ Το!»- 2013, EL

—- (Ε) Επικαιροποιημένες προτάσεις για Σχέδιο Διαχείρισης / Δράσης 2013 – 2018, Παλιά Πόλη Κέρκυρας, Μνημείο ΟΥΝΕΣΚΟ, 2013-4, EL-EN

Κείμενα εργασίας – πρακτικά συνεδρίων – διακηρύξεις 

 • Συνέδριο διαπολιτισμικού διαλόγου «Η Δύση συναντά την Ανατολή»-(2009 – 2011)

1ο Φεστιβάλ Αραβικού Κόσμου Κέρκυρας, οργανώθηκε από 1-6 Απριλίου 2011 από την ΜΚΟ CulturePolis στο πλαίσιο του έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Πολιτισμός 2007-2013» «Φεστιβάλ Διαπολιτισμικού Διαλόγου —Πολιτιστική Συνάντηση Δύσης-Ανατολής».

Διήμερη (3-4 Απριλίου) Διεθνής Διάσκεψη με θέμα : «Το ταξίδι: Από τον Οδυσσέα του Ομήρου στο Σεβάχ το Θαλλασσινό». με σημαντικές παρουσίες όπως αυτές του Πρέσβη της Τυνησίας στην Ελλάδα, του Μορφωτικού Ακολούθου της πρεσβείας της Αιγύπτου, καθηγητών Αραβικών πανεπιστημίων, του Ιδρύματος Anna Lindh, του μουσείου Ισλαμικής Τέχνης/Μπενάκη κ.α.

Φεστιβάλ Αραβικού Κόσμου, Κέρκυρα, 1-6 Απριλίου 2011, πρακτικά, EN / Προτάσεις για μόνιμο Ευρωμεσογειακό συνέδριο

 • Ιο Συνέδριο Διαπολιτισμκού Διαλόγου Αδριατικής – Ιονίου, Ιούνιος 2008

Διακήρυξη της Κέρκυρας, 2008, EL-EN

Ενδεικτικές αναφορές :
1. Διεθνής Συνάντηση «Πολιτιστικές Ταυτότητες και Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια», Κέρκυρα, 21 Ιουλίου 2006

Πρακτικά διάσκεψης : Ομιλίες από Ιδρυτή & Πρόεδρο Β. Λαοπόδη, Πρόεδρο της μητέρας οργάνωσης κ. Mark Dubrulle, εκπρόσωπους του ελληνικού Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης, του Φόρουμ Επιμελητηρίων Αδριατικής & Ιονίου, διεθνών πολιτιστικών οργανισμών όπως: Fondazione Pistoletto (It), Chambre des Beaux Arts (Fr), Ministry of Culture of Brazil (Br), Υπ. Πολιτισμού.

 1. Πολιτιστικές Ταυτότητες  και Πολιτιστική Συνεργασία

Εισηγήσεις και κείμενα προσανατολισμού για Πολιτιστικές Αντένες,  Βασιλείου Λαοπόδη  (Ομιλία Πρέβεζας)

 1. Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων Κέρκυρας – Ιονίου / «Δικτυωθείτε ..Πολιτιστικά», 2008 – 2010

Στο πλαίσιο έργου που χρηματοδοτήθηκε από το Υπ. Εργασίας δημιουργείται σε συνεργασία με Νομαρχία Κέρκυρας διαδικτυακή πλατφόρμα συνεργασίας για πολιτιστικούς φορείς αλλά και για άλλες δημιουργικές επιχειρήσεις με φιλοξενία (α) ιστοσελίδων πολιτιστικών φορέων (β) ημερολόγια εκδηλώσεων και (γ) γενικότερης δικτύωσής τους προσκαλώντας κάθε πολιτιστικό φορέα ή άτυπη οργάνωση, δημιουργό πολιτισμού, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών κ.λπ. δωρεάν και με απλό τρόπο να ενταχθεί στο Δίκτυο Συνεργασίας Πολιτιστικών Φορέων. Η πλατφόρμα «Δικτυωθείτε …Πολιτιστικά» προσφέρει υπηρεσίες μέχρι το 2010 οπότε εγκαταλείφθηκε λόγω μη εισαγωγής στοιχείων από τους συλλόγους !

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν πολλές ημερίδες / συναντήσεις εργασίας στις εξής πόλεις : Πρέβεζα, Άρτα, Ζάκυνθο, Πύργο, Παξούς, Αγ. Σαράντα (Αλβανία), Ναύπακτος – βλ. περισσότερα σε Επετειακή Έκδοση 2006-2016 : 10 χρόνια CulturePolis

 1. Έρευνες γνώμης-δημοσκοπήσεις

Οργάνωση  ερευνών γνώμης σε θέματα ενδιαφέροντος του Φόρουμ αναφορικά σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

 • Έρευνα SUSTCULT 2013 – ερωτηματολόγια σε φορείς Κέρκυρας
 • Έρευνα για Πολιτιστικά προγράμματα υποψηφίων (εκλογές 2006)
 • Έρευνα Υποψηφίων Σχημάτων σε αυτο-διοικητικές εκλογές Καλλικράτη 2014

This post is also available in: enEnglish