Διοίκηση

Σημερινή Διοικητική δομή (Ιανουάριος 2017)

Ομάδα Διοίκησης

Σημερινοί εταίροι (από 13/9/2013)
Λαοπόδης Βασίλειος, Φυσικός – Δρ. Πληροφορικός, π. Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Ιδρυτικός εταίρος από 05.06.2006
  Λαοπόδη Αφροδίτη
Επιχειρηματίας, π. Αντιπρόεδρος Femmes d’Europe – Ιδρυτικός εταίρος από 05.06.2006
  Γουμενάκης Νικόλαος, Πληροφορικός, π. Στέλεχος Ιδιωτικού τομέα, MSc – Νέος εταίρος (από 13/9/2013
Σύνθεση Διοικητικού ΣυμβουλίουΑπό 13/09/2013 : Τα καθήκοντα Δ.Σ έχουν ανατεθεί προσωρινά στα μέλη της Γ.Σ με την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος: Λαοπόδης Βασίλειος (νόμιμος εκπρόσωπος / διαχειριστής)
Μέλος: Λαοπόδη Αφροδίτη (συν-διαχειρίστρια)
Μέλος (μη εκτελεστικό): Γουμενάκης Νικόλαος

Γνωμοδοτικό Σώμα

(υπό διαμόρφωση)

Βιογραφικό Ιδρυτή και Προέδρου

Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης

president@culturepolis.org

Προσωπικό ιστολόγιο: vasileioslaopodis2013.wordpres.com

Ο Βασίλειος Λαοπόδης σπούδασε Φυσική στην Αθήνα, Πληροφορική και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Τουλούζη, Γαλλία και το 1974 πήρε το Διδακτορικό του σε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Paul Sabatier, Toulouse.

Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα (ΙΒΜ, FIAT Ελλάς, Τράπεζες-ΠΥΡΑΜΙΣ, Εταιρείες Συμβούλων κ.ά), δίδαξε στην Ανωτάτη Εκπαίδευση (ΤΕΙ ΑΘήνας, Οικ. Παν Αθήνας/ΑΣΟΕΕ, Παν. Αιγαίου).

Την περίοδο 1988-2006  υπηρέτησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα διάχυσης αποτελεσμάτων ΕΤΑ & Καινοτομίας, βιομηχανικής πολιτικής για Νέες Τεχνολογίες, Ηλεκτρονικό Εμπόριο καθώς και διεπαφών μεταξύ επιστήμης-τεχνολογίας-κοινωνίας.

Την περίοδο 2001-2003 ήταν αποσπασμένος στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα για την προετοιμασία της Ελληνικής προεδρίας το 2003 και προώθηση πρωτοβουλιών σε θέματα ΕΤΑ & καινοτομίας και Προοπτικής Διερεύνησης (Foresight).

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων, επιστημονικά περιοδικά, εφημερίδες και κλαδικά έντυπα. Έχει συγγράψει 12 βιβλία και μονογραφίες ενώ έχει κάνει πολυάριθμες διαλέξεις, παρουσιάσεις, συντονίσει/συμμετάσχει σε στρογγυλά τραπέζια, εκθέσεις κ.λπ. στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ελλ. Ετ. Επιστημόνων & Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ), Συλλόγου Υπαλλήλων ΙΒΜ Ελλάδας, Αντιπρόεδρος στο Κέντρο Η/Υ Κρατικών Υπηρεσιών (ΚΗΥΚΥ), Αντιπρόεδρος του Council of European Informatics Professional Societies (CEPIS), εμπειρογνώμων IFIP (TC9/WG 9.2),  Μέλος Δ.Σ Club Οf Rome/EU-Brussels Chapter και Europe of Cultures Forum s.a.r.l , διαφόρων ΜΚΟ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και Πρόεδρος Δ.Σ της i-skills A.E.

Ίδρυσε την  CulturePolis το 2006 υπό την επωνυμία «Φόρουμ της Ευρώπης των Πολιτισμών : Παράρτημα Αδριατικής-Ιονίου» στην Κέρκυρα και έκτοτε είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της CulturePolis.

This post is also available in: enEnglish