Χαρτογράφηση της Πολιτιστικής – Δημιουργικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα

Χαρτογράφηση της Πολιτιστικής – Δημιουργικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα

Η Culturepolis συγχαίρει το «Ινστιτούτο περιφερειακής ανάπτυξης» του Παντείου Πανεπιστημίου και τους συντονιστές της παραπάνω σημαντικής μελέτης, που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού και αποσκοπεί στη χαρτογράφηση της Πολιτιστικής – Δημιουργικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα. Η μελέτη αυτή έρχεται να καλύψει την απουσία ενός εργαλείου για τη χάραξη στρατηγικής και τη λήψη αποφάσεων, που αφορούν στον σχεδιασμό δράσεων ενίσχυσης των επαγγελματιών του Σύγχρονου Πολιτισμού και της δημιουργικής Οικονομίας.

Θα μελετήσουμε τα στοιχεία που παρατίθενται – παρόλο που αξιοποιεί δεδομένα μέχρι το 2014 ενώ η διετία 2015-16 έφερε περαιτέρω αλλαγές ακόμη και στο πεδίο θεσμοποίησης και ευρωπαίκής χρηματοδότησής του κλάδου (βλ. Δημιουργική Ευρώπη)  και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε την ευκαιρία εμβάθυνσης σε μια ειδική εκδήλωση.

Η εν λόγω μελέτη αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εγχειρίδιο για τους επαγγελματίες του πολιτισμού και για το λόγο αυτό και παραθέτουμε ένα  σύντομο φυλλάδιο σύνοψης της έρευνας  CCI Greece EL.

Καλή ανάγνωση με νέες ιδέες.

This post is also available in: enEnglish